"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"
Effitix spot on XS kutya 26,8 mg 1,5-4kg 4x
Cikkszám: VIR074
Termékelégedettség
Az ár megtekintéséhez kérjük jelentkezzen be!
Rendelésre tartott
Gyűjtő/db: 10 db
Nincs raktáron
Hatóanyagok 1 ml-ben: Fipronil 268 mg, permetrin 2400 mgRácsepegtető oldat

Célállat faj Kutya

Javallat: Bolhák és/vagy kullancsok okozta fertőzések gyógykezelésére kutyákban, abban az esetben, ha lepkeszúnyogok és/vagy szúnyogok elleni repellens (vérszívást megelőző) hatásra is szükség van. Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések megelőzésére és gyógykezelésére. A kutyán lévő bolhák a kezelést követő 24 órán belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig nyújt védelmet a kifejlett bolhák elleni újrafertőződéstől. A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist állatorvos megerősítette. Kullancsok:
Egy kezelés négy hétig folyamatos védelmet nyújt a kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus és Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzés ellen. Ha a készítmény alkalmazásakor már fennáll kullanccsal való fertőzöttség, akkor a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48 órán belül, hanem várhatóan egy héten belül.Lepkeszúnyogok és szúnyogok:Egy kezelés négy hétig nyújt repellens (vérszívást megelőző) hatást a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) és a szúnyogok (Culex pipiens, Aedes aegypti) ellen.
Ha véletlenül a macska bőrére kerülne a készítmény, le kell mosni samponnal vagy szappannal és azonnal állatorvoshoz kell fordulni. A macskáknak a készítménnyel történő véletlen érintkezésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, a macskát azonnal állatorvoshoz kell vinni. Nem adható nyulaknak és macskáknak.
Adagolás: Külsőleges alkalmazás (rácsepegtetés)

Adagolás:Az ajánlott minimális adag 6,7 mg fípronil/ttkg és 60 mg permetrin/ttkg.
Válassza az állat testtömegének megfelelő kiszerelési méretű pipettát. Hatóanyagok mennyisége pipettánként (mg):1,5-4 kg: 26,8 / 240,4-10 kg 67 / 600,10-20 kg 134 / 1200,20-40 kg 268 / 2400,40-60 kg 402 / 3600
60 testtömeg- kilogramm felett a pipetták megfelelő kombinációját kell alkalmazni. Alkalmazás módja:
Vegyük ki a pipettát a buborékcsomagolásból. Tartsuk a pipettát heggyel felfelé. A pipetta keskeny részét ütögessük meg, hogy az oldat a pipetta testébe kerüljön. A megjelölt vonalon pattintsuk le a pipetta tetejét. Hajtsuk szét a szőrt, amíg a bőr láthatóvá válik. A pipetta hegyét helyezzük közvetlenül a bőrre és nyomjuk össze néhányszor, amíg üres nem lesz. Ezt ismételjük meg testsúlytól függően kettő vagy négy ponton az állat háta mentén a lapockától a faroktőig.Iránymutatásként a 20 kg alatti kutyák esetében két ponton, a 20 kg feletti kutyák esetében 2-4 ponton alkalmazzuk a készítményt.Kezelési gyakoriság:A készítményt igazolt parazita fertőzés vagy annak veszélye esetén kell alkalmazni, abban az esetben, ha egyszerre van szükség bolha, kullancs, lepkeszúnyog és szúnyog elleni kezelésre. Az ektoparazitákra vonatkozó járványtani helyzettől függően a kezelő állatorvos szükségesnek tarthatja a kezelés megismétlését. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie

Kiszerelés: 4 pipetta dobozonként
Termékelégedettség
Vonalkód

Helyettesítő termékek