"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"
EAN kód
Nettó súly (kg)
Készlet választó
Állatfaj

Sajtkészítés egyéb berendezései

  • 1
  • 2
  • Utolsó
  • Következő
IDEXX SNAP duo Beta-Tetra ST Plus 30x

99-0009837
Cikkszám: 99-0009837
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtforma 110x110x110mm 1,3kg 13040

FJ13040

1,3kg
Cikkszám: FJ13040
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtforma 200x200x150mm 6kg 13045

FJ13045

6kg
Cikkszám: FJ13045
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtforma 80x155x70mm  13056

FJ13056

1,82kg
Cikkszám: FJ13056
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtforma 80x70x70mm 0,39kg 13048

FJ13048

0,16kg
Cikkszám: FJ13048
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtforma 85x57x80mm 0,38kg 13057

FJ13057

0,38kg
Cikkszám: FJ13057
Gyűjtő/db: 1 db
Sajtkultúra FD-DVS Flora-Danica 50U  Trapista

100103

Kiszerelési egység:500 liter tejhez ajánlott 
Mezofil aromaképző, többszörösen kevert törzsű kultúra, amely Lactococcus lactis subs. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris és Lactococcus lactis subsp. diacetylactis törzseket tartalmaz, fagyasztva-szárított formában. A kultúra aroma és CO2 képző. A kultúrát elsősorban kontinentális sajt típusok (Gouda, Edami, Leerdam, Samsoe) valamint lágy sajt típusok (savanyú sajtok, Camembert, kék sajt) gyártására használják.
Cikkszám: 100103
Gyűjtő/db: 1 cs
Sajtkultúra Feta R703

100095

800 liter tejhez elegendő.
A tejben lévő tejsavbaktériumok nélkülözhetetlenek a sajtkészítésnél az aroma és a lyukképződés létrejöttében. Ezt specifikusan irányíthatjuk kultúra hozzáadásával attól függően, hogy milyen típusú sajtot szeretnénk készíteni.
Cikkszám: 100095
Gyűjtő/db: 1 cs
Tejföl Kultúra FD-DVS XPL-1 50U

675876

250 liter tejhez/tejszínhez ajánlott 
Az FD-DVS XPL-1 mezofil aromaképző, LD típusú és termofil kultúrák keveréke. Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc fajok, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis és Streptococcus thermophilus törzseket tartalmaz fagyasztva szárított formában.
Cikkszám: 675876
Gyűjtő/db: 1 cs
Tejoltó Chy-Max Plus 1000 Ml  Fermentációs

117402

1ml tejoltó  6 liter tejhez elegendő. Kimozinos.
Lejárat után havonta 1%ot csökken a hatékonysága.
Kiszerelési egység:
kb. 6000 liter tejhez elegendő
A Chy-Max egy tisztított, szabványosított, fermentációval (Aspergillus niger var . awamori által) előállított kimozin. A kappa-kazeinre specifikus hasító hatással bíró tejalvasztó enzimet tartalmaz, amely nagyon jó alvadékot biztosít. A tejoltó valamennyi sajttípus ?- keménysajtok, félkemény sajtok, lágy sajtok és penésszel érő sajtok - készítéséhez felhasználható. A Chy-Max Plus a Chy-Max Extra kevésbé koncentrált változata. Adagolása 15-30 ml (általában 17 ml) / 100 liter tej.
Cikkszám: 117402
Gyűjtő/db: 1 db
Tejoltó Extrait Presure Carlina 1000 Ml  Oltógyomorból

108160

Extrait Presure  aerob mezofil
állati eredetű oltó kivonat
1ml tejoltó 10 liter tejhez elegendő.
Adagolás/ 100 l tej:
Vegyes alvasztású sajt	   2 - 6 ml
Friss sajt	  7 - 12 ml
Félkemény sajt	18 - 22 ml
Utómelegítés nélkül gyártott préselt sajt	25 - 35 ml
Utómelegítéssel gyártott préselt  sajt	20 - 35 ml
Cheddar és olasz félkemény sajt:	40 ml
Cikkszám: 108160
Gyűjtő/db: 1 db
Kifutó
Tejoltó Presure Simple Brun    100 Ml  Oltógyomorból

SZB19231

1ml tejoltó 2 liter tejhez elegendő.
Használat: 1 ml tejoltó 2 liter "teljes" tejhez elegendő. Kisüzemi módon teljes tejből, 1 kg sajt készítéséhez (beltartalomtól függően) szükséges:- 10 l tej (szarvasmarha, juh, kecske - teljes tejből),- 5 ml tejoltó,- 1 púpozott késhegynyi sajtkultúra (1 tasak kb 5 alkalomra elegendő),- 1 l sós víz
Elkészítés: A tejet melegítsük fel 37-38 °C-ra, amikor elértük ezt a hőmérsékletet, tegyük bele az 5 ml tejoltót, és keverés nélkül hagyjuk ezen a hőmérsékleten 40 percig, 40 perc után langyos aludttejet kapunk.
Lejárat után havonta 1%-ot csökken a hatékonysága.
Cikkszám: SZB19231
Gyűjtő/db: 1 db
Tejoltó Presure Simple Brun  1000 Ml  Oltógyomorból

108159

1ml tejoltó 2 liter tejhez elegendő.
Használat: 1 ml tejoltó 2 liter ""teljes"" tejhez elegendő. Kisüzemi módon teljes tejből, 1 kg sajt készítéséhez (beltartalomtól függően) szükséges: 10 l tej (szarvasmarha, juh, kecske  teljes tejből), 5 ml tejoltó, 1 púpozott késhegynyi sajtkultúra (1 tasak kb 5 alkalomra elegendő), 1 l sós víz
.
Elkészítés: A tejet melegítsük fel 37-38 °C-ra, amikor elértük ezt a hőmérsékletet, tegyük bele az 5 ml tejoltót, és keverés nélkül hagyjuk ezen a hőmérsékleten 40 percig. 40 perc után langyos aludttejet kapunk.
Lejárat után havonta 1%ot csökken a hatékonysága.
Cikkszám: 108159
Gyűjtő/db: 1 db
  • 1
  • 2
  • Utolsó
  • Következő